fbpx

info@importnija.com

Besplatna poštarina za porudžbine preko 2000 RSD

importnija@gmail.com

Blog thumbnail

Esencijalno ulje karanfilića

Esencijalno ulje karanfilića

Blog thumbnail

Zvezda ISME Rasyan paste je karanfilić, sa čijim smo se blagodetima najčešće sretali kroz kulinarstvo. Osim što je začin prepoznatljive arome, karanfilić igra veliku ulogu kao antiseptik, prirodni anestetik i analgetik. Vekovima je poznat po svojim lekovitim svojstvima. Koristi se kao lek u kineskoj i ajurvedskoj medicini preko 2.000 godina.

Etarsko odnosno esencijalno ili eterično ulje karanfilića (Syzygium aromaticum) se u Kini koristilo za ublažavanje neprijatnog zadaha. Ima lokalno anestetičko dejstvo pa je korišćeno i za ublažavanje zubobolje. U velikom procentu sadrži eugenol koje daje ovom začinu karakterističan ukus i miris.

Zahvaljujući svojim antiseptičnim svojstvima ulje karanfilića dezinfikuje kožu i sluzokožu. Nekada se koristilo kao sredstvo da dezinfekciju pre intervencija na zubima. Danas je čest aktivni sastojak u proizvodima za ispiranje usta.

Koristi se za tretiranje upalnih procesa u ustima, otklanja loš zadah, deluje antibakterijski, smanjuje šanse za nastanak karijesa održavajući optimalnu higijenu usne duplje. Istovremeno poboljšava cirkulaciju krvi u desnima, čineći ih jačim i zdravijim.

Image Retina

Prirodno rešenje za blistav osmeh i svež dah.

Newsletter

Prvi saznajte novosti o zdravlju zuba, akcijama i aktuelnim popustima.

Importnija D.O.O.
Grobljanska 2 levi prilaz 8, Kaluđerica, Grocka, Beograd 11130, Srbija
Registarski/Maticni broj : 21584134
PIB : 111972809
Raiffeisen Bank Srbija : 265-6190310000987-59

Šifra delatnosti:4971- Trgovina na malo podsredstvom poste ili preko interneta

U našoj online prodavnici dostupna su plaćanja pouzećem, uplatnicom na račun i karticom. Plaćanje karticom je potpuno sigurno u saradnji sa Raiffeisen Bankom.

Importnija DOO. Sva Prava zadržana. Napravio: Elimpex

Hit Enter to search or Esc key to close